Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Externe efectuează o vizită de lucru în Irlanda

© Sputnik / Rodion ProcaMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2024
Abonare
Popșoi va merge la Dublin, unde va discuta despre integrarea europeană a Moldovei și problemele de securitate regională.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, viceprim-ministrul Mihail Popșoi va efectua o vizită de lucru în Irlanda pe 25 și 26 iulie.
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul vizitei, diplomatul moldovean va discuta cu oficialii irlandezi despre progresele înregistrate de Republica Moldova în procesul de integrare europeană, programul de reforme, precum și probleme de securitate regională.
„Voi avea ocazia să mă întâlnesc cu președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului irlandez, Seán O'Fergail, și să țin un discurs la Institute of International and European Affairs (IIEA), principalul think tank irlandez în domeniul relațiilor internaționale și politicilor publice”, a precizat Popșoi pe rețelele de socializare detalii ale vizitei.
Vizita are loc în ajunul aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Irlanda.
Amintim că Maia Sandu a vizitat anterior Dublinul, unde a avut întrevederi cu președintele irlandez Michael Daniel Higgins și premierul irlandez Simon Harris.
Fluxul de știri
0