Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministerul chinez al Apărării a calificat NATO ca fiind drept un focar al războiului

© Photo : Ministry of National Defense of the People's Republic of China / Li XiaoweiОфициальный представитель министерства обороны КНР Чжан Сяоган
Официальный представитель министерства обороны КНР Чжан Сяоган - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2024
Abonare
Ministerul chinez al Apărării numește NATO drept un semănător al războiului, care aduce dezastru
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. NATO este un „semănător al războiului”, alianța aduce focul războiului și al dezastrelor în regiuni și asupra popoarelor de la Ucraina la Afganistan, de la Irak la Libia, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Zhang Xiaogang, în cadrul unui briefing.
Summitul aniversar al NATO a avut loc la Washington între 9 și 11 iulie pentru a marca cea de-a 75-a aniversare de la semnarea Tratatului Atlanticului de Nord în 1949. Pe ordinea de zi a summitului s-au aflat trei teme majore: consolidarea rolului blocului în coordonarea și finanțarea asistenței militare pentru Ucraina, consolidarea apărării colective și a descurajării pentru a contracara Rusia și extinderea parteneriatelor cu țările asiatice pe fondul confruntării crescânde dintre Occident și China.
„În ultimii ani, NATO a continuat să-și extindă practicile de manipulare în regiunea Asia-Pacific, îndreptându-și vârful de lance împotriva Chinei și încurajând unele țări din regiune să-i urmeze exemplul prin angajarea în confruntări în bloc și crearea artificială de disensiuni”, a declarat Zhang Xiaogang.
El a subliniat că „NATO este un "semănător de război", care aduce focul războiului și al dezastrului în regiuni și la popoare cuprinse între Ucraina până în Afganistan și de la Irak până în Libia”.
„Istoria a dovedit că crearea de dezbinare și confruntare nu este un lucru popular, iar expansiunea militaristă este calea către autodistrugere”, a adăugat el.
Fluxul de știri
0