Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fotescu: Referendumul european este o farsă politică

Abonare
Deputatul a vorbit despre principalele trucuri pe care partidul de guvernământ le va folosi la alegerile și referendumul din 20 octombrie 2024.
Autoritățile moldovenești pot folosi diverse trucuri pentru a crește prezența la referendumul european. Această opinie a fost exprimată într-o conversație cu Sputnik Moldova de către Vadim Fotescu, deputat din blocul de opoziție Victoria.
„După ce o persoană a pus două semnături (când primește buletinele de vot la o secție de votare - N.D.), el participă automat la referendum. Prin urmare, pur tehnic, boicotarea acestui referendum separat de alegerile prezidențiale este nerealistă... În plus, oamenii. Nu înțeleg ce întrebare a fost pusă la un referendum. Toată lumea are în minte reclamă că se va pune întrebarea: vrem să intrăm în UE sau nu? Nu vorbește despre problema modificării Constituției, a spus Fotescu.
Potrivit acestuia, autoritățile de astăzi îi intimidează pe cetățeni și încearcă să-i manipuleze. Deputatul consideră că votul prin corespondență este o altă manipulare politică a PAS, care va duce la fraude masive.
„La votul prin corespondență, mulți factori nu sunt respectați, Moldova va cheltui o sumă uriașă pentru acest proiect pilot”, a menționat reprezentantul poporului.
Scandalul proiectului de lege „Cu privire la votul pilot prin corespondență” a fost adoptat în Parlamentul Republicii Moldova în ședința din 26 aprilie. Inițiativa a fost susținută de 57 de deputați - 56 din majoritatea parlamentară reprezentată de PAS, precum și de unul independent. Se propune testarea sistemului în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova din 20 octombrie 2024 în SUA, Canada și alte câteva țări europene. În același timp, Rusia, unde locuiește probabil cel mai mare număr de cetățeni moldoveni, nu a fost inclusă în această listă.
Fluxul de știri
0