Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Estonia intenționează să mențină sprijinul militar pentru Ucraina

© Sputnik / Sergey Stepanov / Accesați arhiva multimediaNATO holds Saber Strike exercise 2016 in Estonia
NATO holds Saber Strike exercise 2016 in Estonia - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2024
Abonare
Prim-ministrul estonian promite că va menține sprijinul militar pentru Ucraina cu 0,25% din PIB
CHIȘINĂU, 24 iulie - Sputnik. Premierul estonian Kristen Michal, după o conversație cu Vladimir Zelenski în prima sa zi de mandat, a declarat că Estonia va continua să aloce 0,25% din PIB pe an pentru asistența militară pentru Ucraina.
Noul guvern al Estoniei, condus de candidatul la funcția de prim-ministru și ministru al climaticei Kristen Michal, a depus jurământul în funcție marți, 23 iulie, iar apoi și-a preluat mandatul.
„În prima mea zi de mandat, am vorbit cu Zelensky... Vom continua să alocăm 0,25% din PIB Ucrainei sub formă de ajutor militar”, a spus Michal într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare X.
Anterior, sa raportat că Ucraina a semnat acorduri bilaterale de securitate cu Lituania și Estonia. S-a menționat că guvernul estonian va aloca cel puțin 0,25% din PIB anual în perioada 2024-2027 pentru sprijinul militar Ucrainei. În plus, documentul stabilește componente individuale ale asistenței militare pe termen lung, inclusiv tipuri de arme, inclusiv obuziere de 122 mm și 155 mm, sisteme de rachete antitanc Milano, sisteme de rachete antitanc Javelin, mine antitanc și grenade. lansatoare.
Fluxul de știri
0