Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

"Cât mai curând posibil". Zelenski a făcut o declarație despre conflictul din Ucraina

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2024
Abonare
Zelenskii a spus că este necesar să se încheie cât mai curând posibil conflictul cu Rusia
CHIȘINĂU, 24 iulie -Sputnik. Vladimir Zelenski i-a spus secretarului de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, sosit la Kiev, că înțelege că conflictul din Ucraina trebuie să se încheie cât mai curând posibil. Un videoclip al întâlnirii dintre politicieni a fost publicat pe canalul Telegram al lui Zelenski.
„Cred că înțelegem cu toții că trebuie să punem capăt războiului cât mai curând posibil, desigur”, a spus el.
Zelenski a descris, de asemenea, vizita lui Parolin drept „un semnal puternic din partea Vaticanului” și și-a exprimat recunoștința pentru participarea la summitul din Elveția din iunie.
Anterior, șeful regimului de la Kiev, într-un interviu acordat televiziunii britanice, a admis posibilitatea unor negocieri pașnice cu reprezentanții Rusiei , chiar dacă era vorba de președintele Vladimir Putin .
Moscova a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru dialog, dar regimul de la Kiev a introdus o interdicție asupra acestora la nivel legislativ. În plus, secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov , a remarcat că acum nu există premise pentru ca situația din Ucraina să treacă spre o direcție pașnică. Prioritatea absolută pentru Rusia rămâne atingerea obiectivelor operațiunii speciale, dar deocamdată acest lucru poate fi realizat doar prin mijloace militare.
Fluxul de știri
0