Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trupele israeliene au tras asupra convoiului ONU din Gaza

© AP Photo / Abed KhaledРаненая палестинская женщина бежит от израильских авиаударов по городу Газа
Раненая палестинская женщина бежит от израильских авиаударов по городу Газа - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2024
Abonare
Lazzarini: Israelul a tras asupra convoiului ONU care se îndrepta spre Gaza, fără victime
CHIȘINĂU, 23 iulie - Sputnik. Trupele israeliene au tras duminică asupra unui convoi ONU care se îndrepta spre Gaza, fără a provoca victime, a declarat comisarul general Filippe Lazzarini de la Agenția ONU pentru Refugiații Palestinei din Orientul Apropiat (UNRWA) pe rețelele de socializare.
"Trupele israeliene au deschis foc puternic asupra unui convoi ONU care se îndrepta spre orașul Gaza. Nu au existat victime, dar echipele noastre au fost forțate să se ascundă și să se adăpostească", a scris Lazzarini.
Echipele au călărit în vehicule blindate ale ONU marcate clar și au purtat veste, a spus comisarul. Una dintre mașini a fost lovită de cel puțin cinci gloanțe în timp ce stătea în fața unui punct de control, mașina a fost grav avariată și a trebuit să fie abandonată. Grupurile s-au reasamblat ulterior și au ajuns în cele din urmă în orașul Gaza. Se observă că, la fel ca toate celelalte mișcări similare ale ONU, această mișcare a fost coordonată și aprobată de autoritățile israeliene.
Fluxul de știri
0