Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA sunt gata să recurgă la utilizarea armelor nucleare pentru a proteja Japonia

© AP Photo / Juan Carlos LlorcaArme Nucleare - Imagine Simbol
Arme Nucleare - Imagine Simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2024
Abonare
Departamentul de Stat: SUA intenționează să folosească arme nucleare pentru securitatea Japoniei
WASHINGTON, 23 iulie - Sputnik. Statele Unite se angajează să folosească orice mijloace, inclusiv nucleare, pentru a îndeplini obligațiile de securitate ale Japoniei, a declarat Departamentul de Stat.
„Obligațiile noastre din tratatul de securitate față de aliații noștri japonezi sunt de neîncălcat și ne angajăm să folosim toate mijloacele de care dispune America, inclusiv nucleare, pentru a ne asigura că aceste obligații sunt îndeplinite”, a declarat secretarul de stat adjunct pentru afacerile din Asia de Est și Pacific, Daniel Krietenbrink la un briefing despre viitorul turneu al secretarului de stat Antony Blinken în regiunea Asia-Pacific .
„În fața amenințărilor în creștere și fără precedent din regiune, Statele Unite și Japonia se angajează să demonstreze în mod responsabil modul în care vom sta și să asigurăm nu numai apărarea Japoniei, ci și contribuția noastră la securitatea regională”, a adăugat diplomatul.
Fluxul de știri
0