Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va începe cultivarea strugurilor în regiunile de nord

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaRecoltarea manuală a strugurilor în compania agricolă „Iujnaia” - cea mai mare întreprindere viticolă din Rusia, care livrează baza de materie primă pentru crama „Kuban-Vino”.
Recoltarea manuală a strugurilor în compania agricolă „Iujnaia” - cea mai mare întreprindere viticolă din Rusia, care livrează baza de materie primă pentru crama „Kuban-Vino”. - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2024
Recoltarea manuală a strugurilor în compania agricolă „Iujnaia” - cea mai mare întreprindere viticolă din Rusia, care livrează baza de materie primă pentru crama „Kuban-Vino”.. Foto de arhivă
Abonare
Agenția ACRA: vița-de-vie va fi cultivată în teritoriile mai nordice ale Rusiei din cauza căldurii caniculare
CHIȘINĂU, 23 iulie - Sputnik. Strugurii în Rusia vor începe să fie cultivați în teritoriile mai nordice ale țării din cauza valului de căldură, dacă acesta se va menține ca normă de temperatură, însă ar putea exista un „conflict” cu alte culturi, a declarat pentru RIA Novosti Vladimir Gorciakov, șeful Grupului de evaluare a riscurilor dezvoltării durabile al agenției ACRA.
El a menționat că studiile agregate bazate pe date acumulate și pe cercetări în regiuni individuale ale lumii arată că, până la sfârșitul secolului, vor dispărea sau se vor reformata până la 90% din regiunile viticole tradiționale. Acest lucru se referă în principal la regiunile de câmpie sau de coastă din sudul Franței, nordul Spaniei, sudul Italiei, California și Australia.
Potrivit lui Gorciakov, acest lucru se datorează valurilor de căldură mai frecvente și mai lungi, schimbărilor în parametrii de umiditate, ciclului de temperatură în cadrul anului sau schimbărilor în frecvența și durata zilelor însorite.
„De fapt, în sudul Rusiei se întâmplă același lucru. „Anormalitatea” căldurii este determinată în raport cu anii anteriori, respectiv, pe măsură ce datele se acumulează (în perspectiva de 10-20 de ani și mai mult), putem vorbi despre trecerea acestui regim de temperatură și umiditate la starea de „ noua normalitate”. Va exista o „deplasare” a zonelor favorabile cultivării viței de vie către regiuni mai nordice. Un alt lucru este că ciclul de investiții în această industrie este lung, iar în aceste zone poate exista un „conflict” cu alte culturi pentru resursele de teren”, a spus expertul.
În același timp, acesta consideră că producătorii de struguri vor avea nevoie de resurse financiare și organizatorice pentru irigații suplimentare, recoltarea timpurie și conservarea recoltei, însă valoarea exactă a costurilor poate fi estimată doar pe un orizont de doi-trei ani.
Fluxul de știri
0