Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: SUA doresc să deschidă un „front sudic” împotriva Rusiei cu ajutorul Armeniei

© Sputnik / Александр Имедашвили, STF / Accesați arhiva multimediaСовместные военные учения вооруженных сил Грузии и США "Достойный партнёр"
Совместные военные учения вооруженных сил Грузии и США Достойный партнёр - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2024
Abonare
Cumhuriyet: SUA intenționează să deschidă un „front sudic” împotriva Rusiei cu ajutorul Armeniei
CHIȘINĂU, 23 iulie - Sputnik. Statele Unite vor deschide un „front sudic” împotriva Rusiei prin Armenia, scrie Publicația turcă Cumhuriyet .
Autorul materialului a indicat că Statele Unite au încercat anterior să creeze o situație destabilizatoare pentru Rusia în Transcaucaz cu ajutorul Georgiei, dar au eșuat.
„Acum Statele Unite încearcă să joace cartea armeană”, spune materialul.
De aceea, la evenimentele summitului NATO de la Washington a fost invitat șeful Ministerului de Externe al Armeniei, Ararat Mirzoyan, iar ulterior a apărut întrebarea că armata SUA își are reprezentantul în Ministerul Apărării al republicii transcaucaziene, subliniază publicația.
Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a numit acțiunile Statelor Unite și ale UE de a separa Armenia de cooperarea cu Rusia arogantă și nerușinată .
Fluxul de știri
0