Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovagaz a identificat un furnizor de gaze naturale pentru luna august

© Sputnik / Mihai CarausГазовая конфорка
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2024
Abonare
Se vor achiziționa ceva mai mult de 16 milioane de metri cubi, a declarat șeful Moldovagaz SA Vadim Cheban.
CHIȘINĂU, 23 iulie - Sputnik. SA Moldovagaz a raportat că a fost stabilit furnizorul de gaze naturale pentru luna august a acestui an, informația fiind publicată pe canalul de telegram al șefului companiei, Vadim Cheban.
Potrivit acestuia, Moldovagaz a inițiat achiziția de energie pentru ultima lună de vară prin intermediul platformei de tranzacționare BRM EST. Acest lucru a fost realizat „în contextul implementării prevederilor Legii gazelor naturale, precum și cu scopul de a atinge un echilibru între prețul minim de achiziție și furnizarea de gaze către consumatorii finali”.
Cu toate acestea, nu a fost o surpriză, iar furnizorul de gaze în august, ca și până acum, va fi întreprinderea de stat Energocom.
„În urma rezultatelor licitației desfășurate la sediul BRM EST în data de 19 iulie 2024, a fost stabilit pentru luna august 2024 furnizorul de gaze pentru SA Moldovagaz, reprezentat de SA Energocom, conform condițiilor licitației, cantitatea de gaze naturale contractată de către părți este de 175.560 MWh, sau 16,5 milioane de metri cubi (estimat)”, a spus Cheban.
Prețul de livrare va fi stabilit în ultima zi a lunii iulie a acestui an, în timp ce formula acestuia este legată de indicele lunar frontal TTF, urmând să fie publicat la 1 august 2024, a precizat el.
Fluxul de știri
0