Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congresul acuzat-o pe șefa Serviciului Secret al SUA de incompetență

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteCongresul SUA
Congresul SUA - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2024
Abonare
Membra Congreesului Greene a acuzat-o pe șefa Serviciului Secret american Cheatle de incompetență
MOSCOVA, 23 iulie - Sputnik. Membra Congreesului Marjorie Taylor Greene pe rețeaua de socializare X a acuzat-o pe șefa Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, de incompetență și a sugerat că ar putea fi implicată în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump.
La o audiere a Congresului de luni, Cheatle a spus că există informații despre o „persoană suspectă”, dar nu o amenințare înainte de tentativa de asasinare a lui Trump din 13 iulie. Ea a recunoscut, de asemenea, că tentativa de asasinat a fost cel mai mare eșec al Serviciului Secret american din ultimele decenii.
"Nu am văzut niciodată o femeie mai incompetentă în viața mea. Cheatle ar fi trebuit să-și dea demisia. În schimb, acoperă totul, refuzând să răspundă la întrebări sau să transmită informații. S-ar putea să nu fie doar incompetentă. S-ar putea să fie complice", a scris Greene.
La discursul de campanie al lui Trump din Pennsylvania , pe 13 iulie, a avut loc un atac armat, fostul președinte a fost rănit la ureche, unul dintre spectatori a fost ucis, iar alți doi au fost grav răniți. Serviciul Secret al SUA a declarat că a ucis un suspect care a tras mai multe focuri spre scenă. S-a spus că s-ar fi ascuns pe acoperișul unei clădiri de producție la aproximativ 100 de metri de scenă, în afara zonei evenimentului.
Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA a anunțat pe 17 iulie că va efectua o investigație cu privire la eforturile Serviciului Secret de a asigura securitatea lui Donald Trump în timpul mitingului său de campanie.
FBI investighează incidentul ca „o tentativă de asasinat și posibil terorism intern”. FBI l-a identificat pe suspect ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani.
Fluxul de știri
0