Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SONDAJ: Președintele țării trebuie să promoveze valorile tradiționale

© Pixabay / PexelsСемья
Семья - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2024
Abonare
Majoritatea participanților la sondajul de opinie sunt mândri de faptul că sunt originari din Moldova.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Președintele Republicii Moldova ar trebui să promoveze valorile familiei, potrivit rezultatelor unui sondaj social realizat de compania de consultanță și cercetare politică Intellect Group.
Astfel, 80% dintre respondenți au fost pe deplin de acord că președintele țării ar trebui să promoveze valorile de familie. Însă nu toată lumea a fost de acord cu orientarea proeuropeană a conducătorului - doar 37,1% susțin pe deplin această teză.
În același timp, majoritatea respondenților doresc ca copiii lor să trăiască în Moldova (65,7% sunt pe deplin de acord). Jumătate (54,6%) dintre respondenți cred în viitorul prosper al republicii.
Majoritatea sunt mândri de apartenența lor la Moldova (76,2% sunt total de acord).
„Aceste date subliniază importanța mândriei naționale și a valorilor familiale pentru societatea moldovenească, precum și arată diviziunile cu privire la orientarea pro-europeană”, spune șeful Intellect Group, Jan Lisniewski.
Sondajul a fost realizat în perioada 8-17 iulie 2024 în rândul a 986 de adulți cu vârsta peste 18 ani, cu drept de vot. Marja de eroare nu depășește 3,1 puncte procentuale.
Fluxul de știri
0