Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elon Musk a declarat că Kamala Harris este o „marionetă” a lui Soros

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2024
Abonare
Ilon Musk a spus despre vicepreședinta SUA Harris că este o „marionetă” a lui Soros
CHIȘINĂU, 22 iulie - Sputnik. Antreprenorul și miliardarul american Ilon Musk, pe rețeaua de socializare X, a numit-o pe vicepreședintele SUA și noua candidată la Casa Albă, Kamala Harris, o „marionetă” a lui Alexander Soros - fiul finanțistului american George Soros, afectat de scandal.
„Aș dori doar să îi mulțumesc lui Alexander Soros pentru că nu lasă pe nimeni să se îndoiască cine va fi următoarea sa marionetă”, a scris Musk, comentând fotografia lui Soros cu Harris și presupusa susținere a vicepreședintelui american.
De asemenea, potrivit antreprenorului, decizia președintelui american Joe Biden de a nu candida pentru un al doilea mandat se explică prin faptul că democrații „ pur și simplu doresc o marionetă care va fi mai eficientă”, în timp ce actuala mașină politică în sine este păstrată.
„Ceea ce îl diferențiază pe Trump este faptul că nu este o marionetă a niciunui partid, astfel încât o reformă reală a guvernului devine posibilă”, a adăugat Musk.
Biden a anunțat duminică că nu va candida pentru un al doilea mandat. El a susținut candidatura vicepreședintelui său Kamala Harris. Candidatul republican Donald Trump a declarat în repetate rânduri că Harris ar fi mult mai ușor de învins pentru el.
Activitățile lui George Soros sunt evaluate negativ din cauza speculațiilor sale financiare și a reputației sale scandaloase - fondurile acestuia au fost acuzate în mod repetat că au organizat schimbări ale puterii într-o mai multe țări. Finanțatorul însuși nu neagă că banii săi au contribuit, în special, la organizarea „revoluției portocalii” din Ucraina în 2004 și a Euromaidanului în 2013. În mai multe țări, el a fost acuzat de amestec în afacerile interne. Soros este adesea asociat în mass-media cu Partidul Democrat din SUA.
Fluxul de știri
0