Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu cere contestarea deciziei privind plata de 700 de euro pentru copiii ambasadorilor

© Sputnik / OsmatescoIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2024
Ion Chicu. Foto de arhivă
Abonare
Ion Chicu a arătat că inițiativa legislativă a partidului de guvernământ are o clară conotație electorală și că modificările la lege ar trebui să intre în vigoare retroactiv.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Fostul prim-ministru și lider al Partidului Dezvoltării și Consolidării din Moldova, Ion Chicu, a îndemnat partidele parlamentare de opoziție să conteste la Curtea Constituțională legea care prevede acordarea a 700 de euro pe lună copiilor ambasadorilor moldoveni (până la 23 de ani).
Anterior, proiectele relevante de modificare a Legii cu privire la serviciul diplomatic, elaborate de deputații PAS de la guvernare, au fost aprobate de Parlament în prima lectură.
„Inițiativa PAS vizează întregul personal diplomatic și consular. Pentru acoperirea acestor cheltuieli sunt necesare zeci de milioane de lei, pe care statul le împrumută. (...) Facem apel la partidele parlamentare de opoziție să conteste această lege neconstituțională și discriminatorie la Curtea Constituțională”, a declarat Chicu.
Politicianul a atras atenția asupra faptului că proiectul de lege, dacă va fi adoptat în lectură finală, va intra în vigoare retroactiv.
„Iar faptul că această lege intră în vigoare cu 8 luni înainte de vot (proiectul votat de PAS spune că legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024), trădează disperarea grupării criminale PAS de a frauda alegerile din diasporă cu milioane de lei luate din bugetul de stat”, a spus ex-premierul.
Anterior, politicianul a menționat că această inițiativă a PAS este direct legată de viitoarele alegeri prezidențiale din 20 octombrie.
„Grupul criminal face totul pentru a rămâne la putere. Interesul lor în fraudarea alegerilor la secțiile de votare din străinătate este foarte mare. Ambasadorii noștri, pe lângă salarii destul de atractive, primesc și indemnizații lunare foarte generoase. De exemplu, ambasadorul nostru din Franța primește, de asemenea, o alocație lunară de 3 800 de euro, iar cel din Elveția 4 400 de euro pe lună”, a scris Chicu.
Fluxul de știri
0