Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocurile electorale pot începe înregistrarea pentru a participa în alegerile din acest an

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2024
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova. Foto de arhivă
Abonare
De asemenea, sunt acceptate documentele de înregistrare a blocurilor electorale pentru „euro-referendum”.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. A început procesul de primire a documentelor pentru înregistrarea blocurilor electorale în vederea desemnării candidaților la alegerile prezidențiale programate pentru 20 octombrie.
Partidele politice pot depune documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) până la 25 august.
Conform aceleiași decizii a CEC, partidele politice pot depune documentele pentru înregistrarea blocurilor electorale pentru referendumul republican constituțional începând cu 22 iulie, dar în acest caz termenul este mai lung - până la 14 septembrie.
De asemenea, CEC a autorizat publicarea rezultatelor sondajului de opinie realizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene în perioada electorală.
Sondajul a fost realizat pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 5 - 19 iulie 2024 în rândul a 1100 de respondenți în baza interviurilor personale cu utilizarea sondajului asistat de calculator, iar rezultatele urmează să fie publicate începând cu 30 iulie 2024.
Referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie.
Fluxul de știri
0