Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Admiterea în universități a început: sunt disponibile peste opt mii de locuri la buget

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaAbiturienți
Abiturienți - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2024
Abiturienți. Foto de arhivă
Abonare
Universitățile moldovenești au demarat procesul de primire a dosarelor pentru admitere, inclusiv online.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. La universitățile din Moldova a început procesul de admitere a actelor: solicitanții pot alege să studieze în una din cele 16 instituții de învățământ superior din țară, care oferă peste 200 de specialități și programe de studii.
Sunt planificate înmatricularea a circa 15.000 de studenți în instituțiile de învățământ superior. Aceștia vor putea aplica pentru 8.697 de locuri la buget. Circa 25 la sută din locuri vor fi acordate sectorului educație și asistență socială.
Documentele pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, conform sistemului licențiat, pentru prima oară în acest an, se va putea depune în regim online, prin intermediul unei platforme special create, a anunțat luni ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă.
Platforma va fi accesibilă din 22 iulie, iar candidații vor putea opta pentru continuarea studiilor în una dintre cele 12 universități publice și patru private din Republica Moldova.
Sesiunea principală de admitere se va încheia pe 31 iulie, iar rezultatele intermediare vor fi anunțate pe 2 august. Sesiunea suplimentară va avea loc în perioada 10-14 august, iar rezultatele intermediare vor fi anunțate pe 16 august.
Candidații se pot înscrie la maximum trei universități, în fiecare dintre acestea urmând să aleagă maximum trei specializări.
Fluxul de știri
0