Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Slovacia: Sancțiunile Ucrainei împotriva Lukoil dăunează țărilor UE

© Sputnik / Rodion PROCALukoil
Lukoil - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2024
Abonare
Fico: Sancțiunile Ucrainei împotriva Lukoil dăunează țărilor UE, nu Rusiei
BRATISLAVA, 21 iulie - Sputnik. Includerea de către Ucraina a Lukoil-ului rusesc pe lista de sancțiuni nu dăunează Federației Ruse, ci în primul rând unor țări din Uniunea Europeană, ceea ce este inacceptabil, după cum reiese din declarația Cabinetului de Miniștri slovac.
Robert Fico (prim-ministrul Slovaciei – n.red.) este convins că includerea rusului Lukoil în lista de sancțiuni este doar un alt exemplu de sancțiune absurdă care nu dăunează Rusiei, ci în primul rând unor țări din Uniunea Europeană, care este inacceptabil”, se spune în declarația guvernului slovac.
Anterior, Ministerul Economiei al Slovaciei a confirmat că republica a încetat să mai primească petrol de la Lukoil, deoarece Ucraina și-a oprit tranzitul pe teritoriul său. Departamentul a remarcat că compania Lukoil a fost inclusă pe lista sancțiunilor din Ucraina. Ministerul a precizat că Slovnaft este asigurată cu aprovizionare cu petrol rusesc de la un alt furnizor, dar departamentul discută situația actuală cu partea ucraineană.
Fluxul de știri
0