Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Întreruperea Windows la nivel mondial: câte calculatoare au fost afectate

© Photo : MicrosoftWindows 11
Windows 11 - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2024
Abonare
Microsoft a publicat date despre câte dispozitive au fost afectate de căderea globală a sistemului Windows.
CHIȘINĂU, 21 iulie - Sputnik. Aproximativ 8,5 milioane de dispozitive care rulează pe sistemul de operare Windows au fost afectate de defecțiunea tehnică globală, transmite RIA Novosti citând o declarație a Microsoft Corporation.
„Noi am estimat că update-ul (companiei - n.r.) CrowdStrike a afectat 8,5 milioane de dispozitive Windows, sau mai puțin de 1% din numărul total de dispozitive Windows”, a declarat Microsoft într-o postare pe blog.
Sute de ingineri și experți Microsoft care au lucrat direct cu clienții au fost mobilizați pentru a răspunde incidentului și a remedia cauza întreruperii, notează sursa citată.
„Acest incident demonstrează natura interconectată a ecosistemului nostru vast, care cuprinde furnizori globali de servicii cloud, platforme software, furnizori de securitate și alte software-uri,dar și clienți”, a precizat corporația americană.
Întreruperea globală a echipamentelor hardware bazate pe Windows a început în dimineața zilei de 19 iulie, afectând operatori de telecomunicații, bănci și companii aeriene din întreaga lume. Compania americană CrowdStrike a confirmat că întreruperea globală a Windows a avut loc din cauza actualizării aplicației sale de securitate cibernetică Falcon Sensor.
Fluxul de știri
0