Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Moldova a devenit un hub logistic pentru aeronavele militare

© Sputnik / Rodion ProcaИон Кику
Ион Кику - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2024
Abonare
Fostul premier Ion Chicu: Moldova a devenit un hub logistic pentru avioanele militare
CHIȘINĂU, 20 iulie – Sputnik. Moldova s-a transformat într-un hub al aeronavelor militare, iar ele este puțin probabil ca acestea să transporte doar mărfuri umanitare, a declarat fostul premier Ion Chicu, la postul Rlive TV.
"Sunt fotografii cu transporturi și avioane militare care aterizează. Ca cetățean, ca părinte, sunt îngrijorat de tot ce se întâmplă", a spus el.
Totodată, politicianul și-a exprimat îndoiala că Moldova ajută la transportul aerian doar de mărfuri umanitare.
„Nu cred în acest lucru, așa că îndemn pe toată lumea: nu este nevoie să ne tragem țara în jocurile periculoase dați un semnal clar autorităților că nu este necesară implicarea Republicii Moldova în conflicte și transformarea țării într-un câmp de luptă între Vest și Est”, a subliniat fostul premier.
Constituțional, Moldova are un statut neutru, dar din 1994 cooperează cu NATO în cadrul unui plan individual de parteneriat. În plus, odată cu venirea la putere a partidului Acțiune și Solidaritate și a liderului său informal, președintele Maia Sandu, au început să se desfășoare frecvent exerciții în republică cu participarea cadrelor militare din SUA , Marea Britanie , Germania și România .
Fluxul de știri
0