Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bolivia cere lumii să ia măsuri pentru a opri crimele israeliene din Gaza

© AP Photo / Abed KhaledПалестинцы эвакуируют двух раненых мальчиков из разрушенного в результате израильских авиаударов по городу Газа
Палестинцы эвакуируют двух раненых мальчиков из разрушенного в результате израильских авиаударов по городу Газа - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2024
Abonare
Bolivia a salutat decizia instanței ONU cu privire la Israel și a cerut comunității internaționale să ia măsuri pentru a opri crimele comise în Fâșia Gaza
CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Ministerul de Externe bolivian a salutat decizia instanței ONU cu privire la Israel și a cerut comunității internaționale să ia măsuri pentru a opri crimele comise în Fâșia Gaza, relatează RIA Novosti.
„Solicităm sistemului ONU și statelor membre să ia măsurile adecvate pentru a opri crimele comise în Fâșia Gaza și pentru a garanta dreptul Palestinei la autodeterminare”, se arată în comunicat.
În același timp, premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins încheierea Curții Internaționale de Justiție , care a cerut încetarea activității de colonizare în teritoriile palestiniene.
După cum a afirmat anterior Curtea Internațională de Justiție, ocuparea teritoriilor palestiniene de către Israel constituie anexare .
Potrivit Curții Internaționale de Justiție, activitățile de colonizare ale Israelului în Palestina încalcă dreptul internațional .
Fluxul de știri
0