Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden este dezamăgit de aliații care i-au întors spatele

© AFP 2024 / ANDREW CABALLERO-REYNOLDSПредвыборные дебаты Джо Байдена и Дональда Трампа
Предвыборные дебаты Джо Байдена и Дональда Трампа - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2024
Abonare
ABC News: Biden este dezamăgit de prietenii care nu cred că îl poate învinge pe Trump
WASHINGTON, 20 iulie - Sputnik. Președintele american Joe Biden este dezamăgit de cei mai apropiați aliați și prieteni ai săi care se îndepărtează de el și nu cred în posibilitatea victoriei sale asupra candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie, transmite ABC News.
„Biden este personal frustrat de democrați, inclusiv de unii dintre cei mai apropiați prieteni și aliați ai săi, care îi întorc spatele”, a spus un jurnalist de la grupul de presă al Casaei Albe.
Se remarcă faptul că până în prezent, 37 de membri ai Partidului Democrat din SUA i-au cerut public lui Biden să părăsească cursa, inclusiv aliatul de multă vreme al președintelui în Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi , care a deținut anterior postul de președinte. Potrivit ABC News, ea se așteaptă ca președintele să ia o decizie în curând cu privire la o posibilă ieșire din cursă.
Pe lângă Pelosi, Biden a fost abordat și de liderii democrați din Senat și Camera Reprezentanților, Chuck Schumer și Hakeem Jeffries, care l-au avertizat pe șeful statului că înfrângerea sa în bătălia cu Trump va submina pozițiile democraților la Capitoliu.
Potrivit canalului, Biden rămâne deja fără bani pentru a continua campania. Pentru a-și asigura noi fonduri, vicepreședintele SUA Canal Harris i-a sunat vineri pe principalii donatori democrați, dar conversația „a mers prost” pentru că „donatorii au fost furioși”, insistând ca șeful Casei Albe să părăsească cursa.
Politico a raportat anterior că membri de rang înalt ai Partidului Democrat din SUA coordonau acțiuni pentru a-l forța pe Biden să iasă din cursă, ceea ce a înfuriat cercul apropiat al președintelui. Potrivit unor surse, unii apropiați ai lui Biden au început să poarte conversații private în care pentru prima dată au început să vorbească despre faptul că cea mai bună opțiune pentru partid ar putea fi ca șeful statului să demisioneze.
Pe fondul criticilor interne tot mai mari la adresa performanței dezastruoase a lui Biden la dezbaterea cu Trump, politicienii și jurnaliștii americani spun că actualul președinte american ar putea fi înlocuit cu un alt candidat, vicepreședintele Kamala Harris fiind considerat cel mai probabil înlocuitor. În ciuda apelurilor din partea multor democrați din Congres și donatori ai Partidului Democrat, Biden spune că nu are de gând să renunțe la cursa prezidențială. În același timp, el a susținut că Harris este absolut pregătit să devină președinte dacă nu poate îndeplini pe deplin al doilea mandat prezidențial. Teoretic, partidul va avea posibilitatea de a desemna un alt candidat la congresul din august, dar în practică va fi dificil să scoateți din cursă președintele câștigător decât dacă el însuși refuză să participe.
A doua dezbatere Biden-Trump este programată pentru 10 septembrie. Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.
Fluxul de știri
0