Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic i-a reamintit lui Zelenski despre importanța dialogului pentru atingerea păcii

© Sputnik / StringerАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2024
Abonare
Vučić din Londra i-a reamintit lui Zelenski despre importanța dialogului pentru atingerea păcii
BELGRAD, 19 iulie –Sputnik. Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat pe rețelele de socializare despre o „întâlnire constructivă” cu Vladimir Zelenski în marja summitului Comunității Politice Europene de la Londra, menționând că el a subliniat în conversație importanța dialogului și a deciziilor politice pentru restabilirea păcii și stabilității în Europa. .
Șeful statului sârb a ajuns miercuri la summit. La Londra, el le-a spus jurnaliştilor sârbi că subiectul principal al summit-ului va fi situaţia din jurul conflictului din Ucraina , iar Vladimir Zelenski era de aşteptat să participe.
„Întâlnire productivă cu președintele Zelenski, despre toate provocările și problemele importante, atât pentru Serbia și Ucraina, cât și pentru Europa și lume. Am remarcat importanța restabilirii păcii și stabilității pe întregul nostru continent și am repetat că acest lucru poate fi realizat doar prin dialog și soluții politice”, a scris Vucic și a postat o fotografie cu o strângere de mână cu Zelenski
De asemenea, el a felicitat-o ​​pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru realegerea ei pe rețelele de socializare și și-a exprimat încrederea că „în al doilea mandat își va ocupa cu succes funcția cu deplin angajament, așa cum a făcut-o până acum”.
În marginea summitului, Vučić a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron despre „întărirea în continuare a cooperării politice și economice dintre Serbia și Franța” și l-a invitat din nou să viziteze Serbia.
Anterior, președintele sârb a discutat cu premierul britanic Keir Starmer și ministrul de externe David Lammy despre cooperarea bilaterală dintre Belgrad și Londra și menținerea păcii și stabilității în Europa, despre care a relatat și pe rețelele de socializare.
Liderul sârb a postat, de asemenea, o fotografie cu cancelarul german Olaf Scholz și a subtitrat-o: „Întâlnire călduroasă cu cancelarul Olaf Scholz, ne vedem în curând la Belgrad!” Vizita lui Scholz în Serbia este programată pentru 19 iulie.
Vucic a publicat joi fotografii ale întâlnirilor cu șeful în exercițiu al diplomației UE Josep Borrell și fostul prim-ministru estonian Kaja Kallas, care l-a înlocuit în această postare , cu președinții Lituaniei , Elveției , Finlandei și prim-miniștrii Olandei, Marei Britanii, Spania și țările din regiunea Balcanică..
Fluxul de știri
0