Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

România va sprijini participarea Moldovei la misiunile de menţinere a păcii

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata Naţională a RM
Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2024
Abonare
Moldova și România se vor sprijini reciproc în contextul pregătirii și participării la misiunile și operațiunile de menținere a păcii.
CHIȘINĂU, 19 iulie - Sputnik. România va sprijini participarea Republicii Moldova la operațiuni și misiuni de menținere a păcii, protocolul la acordul dintre guvernele celor două țări privind cooperarea militară a fost ratificat în ședință parlamentară.
Moldova și România se vor sprijini reciproc în contextul pregătirii și participării la misiuni și operațiuni de menținere a păcii în cadrul coalițiilor multinaționale sub auspiciile ONU, OSCE, NATO sau UE, inclusiv sprijin în domeniul logisticii, transporturilor, comunicațiilor, internetului, finanțelor, medicina si situatii de asistenta urgenta.
Cel de-al doilea protocol de modificare a acordului dintre guvernele Moldovei și României privind cooperarea în domeniul militar are ca scop facilitarea furnizării reciproce de sprijin logistic și de servicii legate de participarea în comun la operațiuni și misiuni de menținere a păcii.
Fluxul de știri
0