Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: UE a copiat până acum doar politica de război a SUA asupra Ucrainei

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2024
Abonare
Orban: UE are șansa de a începe propria politică cu privire la Ucraina, în loc să imite SUA
BUDAPEST, 19 iulie - Sputnik. Uniunea Europeană a copiat până acum doar politica de război a SUA asupra Ucrainei, există șansa de a începe un nou capitol independent și de a contribui la demararea negocierilor, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un raport pentru șeful Consiliului European; Charles Michel.
Orban a publicat joi un raport în 10 puncte pentru Michel despre călătoriile sale în Rusia , Ucraina, China și Statele Unite.
"Strategia noastră europeană pentru unitatea transatlantică a copiat politicile pro-război ale Statelor Unite. Până acum, nu am avut o strategie europeană suverană și independentă sau un plan de acțiune politică", a scris Orban într-un raport publicat pe site-ul său.
Prim-ministrul ungar a sugerat „să se discute dacă este rațional să se continue această politică în viitor”.
„În situația actuală, putem găsi o fereastră de oportunitate cu o bază morală și rațională puternică pentru a începe un nou capitol în politica noastră. În acest nou capitol, am putea face eforturi pentru a reduce tensiunile și/sau a crea condiții pentru o încetare temporară a focului. și/sau începutul negocierilor pașnice”, a menționat el.
Fluxul de știri
0