Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert: de ce UE caută alegeri anticipate în Ungaria

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2024
Abonare
Expert: UE caută alegeri anticipate în Ungaria și încearcă să-l răstoarne pe Orban
MOSCOVA, 19 iulie - Sputnik. Uniunea Europeană caută alegeri anticipate în Ungaria și încearcă să-l „expulzeze” pe premierul țării Viktor Orban, dar nu vor exista „Maidani” în țara UE a declarat Vadim Truhachev, profesor asociat la Departamentul de Studii Regionale Străine la Universitatea de Stat Rusă pentru Științe Umaniste.
Orban, într-un raport pentru șeful Consiliului European, Charles Michel , a spus că Uniunea Europeană a copiat până acum doar politica de război a SUA cu privire la Ucraina, există șansa de a începe un nou capitol independent și de a contribui la începerea negocierilor.
„Uniunea Europeană încearcă să se asigure că se organizează alegeri anticipate în Ungaria. Desigur, nu vor exista „Maidane” în țara UE. Acolo sunt folosite tehnologii complet diferite. Fără sânge, fără pogromuri. Dar încearcă să o facă”, a spus Truhaciov.
Atâta timp cât UE nu reușește să-și atingă obiectivul, Ungaria va încerca să „pună o spiță în roți”, de exemplu, va priva finanțarea UE, va impune amenzi, nu va veni la Budapesta , „vor găsi ceva altfel să-l facă pe Orban mai flexibil.”
Comentând declarația lui Orban că Uniunea Europeană a copiat până acum doar politica de război a SUA în Ucraina, dar acum există șansa de a începe un nou capitol independent, Truhaciov a remarcat că acesta a fost unul dintre punctele principale ale președinției Ungariei la UE, pe care Orban le-a conturat chiar înainte de începerea acestei preşedinţii.
„Această declarație îi revine lui Orbán, care încearcă să-și asume rolul principalului făcător de pace în cadrul Uniunii Europene și, în principal, se adresează atât alegătorilor maghiari, cât și alegătorilor europeni în general șef al unui partid paneuropean și încearcă să se impună în acest statut. Prin urmare, în spatele acestor cuvinte nu văd decât un dispozitiv retoric”, a subliniat expertul.
În plus, potrivit acestuia, americanii lucrează și pentru înlăturarea lui Orban, iar protagonistul principal în aceste încercări va fi principalul oponent de multă vreme al premierului ungar, viitorul secretar general al NATO Mark Rutte.
„Americanii lucrează și pentru a-l doborî pe Orban. Probabil că nu mai lucrează aici, ci viitorul secretar general al NATO, Rutte... Cred că el va fi motor aici pentru a-l slăbi pe Orban... Dar, deoarece Statele Unite nu fac parte din UE, nu pot priva Ungaria de finanțare. Prin urmare, ultimul cuvânt este încă la europeni și la Rutte, ca cel mai influent politician neoficial din Europa . Chiar dacă stă în NATO, influența sa asupra Uniunii Europene va fi enormă”, a conchis expertul.
Fluxul de știri
0