Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Von der Leyen a fost realeasă la șefia Comisiei Europene

© Sputnik / Rodion ProcaУрсула фон дер Ляйен
Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2024
Abonare
Von der Leyen, actualul șef al Comisiei Europene, a fost realeasă pentru un nou mandat de cinci ani
CHIȘINĂU, 18 iul- Sputnik. Actuala șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost realeasă joi pentru un nou mandat de cinci ani, potrivit rezultatelor votului exprimat de noul Parlament European în cadrul unei sesiuni la Strasbourg. Mandatul ei va dura până în 2029.
Candidatura lui Von der Leyen a fost susținută de 401 deputați, 284 au votat împotrivă și 15 s-au abținut. Pentru realegere, ea avea nevoie de o majoritate simplă de voturi, adică un minim de 361 de voturi din 720.
În programul său electoral, Von der Leyen a făcut în mod tradițional apel la așa-numitele amenințări „rusești și chinezești”. Ea a promis să transforme Uniunea Europeană într-o uniune de apărare, să introducă postul de comisar european pentru apărare, să consolideze industria de apărare și să crească și să controleze cheltuielile pentru apărare. Ea a propus, de asemenea, să consolideze controalele la frontierele externe ale UE, să tripleze dimensiunea Frontex, serviciul UE de poliție de frontieră și de coastă, și să expulzeze efectiv migranții. Șefa Comisiei Europene a promis, de asemenea, să continue sprijinul militar și financiar pentru regimul de la Kiev, să consolideze controlul asupra spațiului mediatic din UE și să implice UE într-o rivalitate „geostrategică” cu China.
Fluxul de știri
0