Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va conlucra cu China și OCS la un model de securitate pentru Eurasia - a spus Lavrov

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2024
Abonare
Ministrul rus de Externe a susținut o conferință de presă cu privire la rezultatele reuniunii Consiliului de Securitate al ONU.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Rusia va continua să elaboreze un model de securitate pentru continentul eurasiatic împreună cu China și partenerii din cadrul OCS, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe de presă la sediul ONU, transmite RIA Novosti.

„Noi, împreună cu Republica Populară Chineză și ceilalți parteneri ai noștri din cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai, în contact cu ASEAN, cu Consiliul de Cooperare al țărilor din Golfului Persic, suntem în favoarea elaborării unui model de securitate, care va fi un model de securitate eurasiatic, care se va baza pe egalitate, pe indivizibilitatea securității și pe deplina considerare reciprocă a intereselor, pe echilibrul acestor interese”, a declarat Lavrov.

Va fi nevoie de mult timp pentru ca un astfel de model de securitate să aibă loc, dar el a menționat, făcând referire la cuvintele liderului rus Vladimir Putin, că acesta va fi deschis tuturor țărilor de pe continentul eurasiatic, inclusiv celor din partea de vest a Eurasiei, a spus șeful diplomației ruse.
„Dacă și când aceste țări își vor da seama că blocurile natocentrice le conduc în direcția greșită”, a conchis ministrul.
Fluxul de știri
0