Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia va crește semnificativ numărul de militari la frontiera cu Belarus

© AP Photo / Czarek SokolowskiПольские военные
Польские военные - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2024
Abonare
Polonia va tripla aproape numărul personalului militar de la frontiera cu Belarus
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Polonia va majora de aproape trei ori numărul militarilor de la frontiera cu Belarus, a anunțat ministrul polonez al Apărării Naționale.
„De la 1 august, va fi lansată o nouă misiune. Vor fi finalizate două operațiuni - una a fost de instruire și una de protecție a frontierei. Va exista o operațiune „”Siguranța Podlasiei„, care va implica până la 17 mii de militari”, a declarat ministerul într-un comunicat.
Militarii au precizat că, în prezent, la frontiera cu Belarus sunt aproximativ șase mii de soldați.
Potrivit informațiilor, Divizia 18 Mecanizată va fi responsabilă de operațiunea de la frontieră.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2024
Internațional
Victoria lui Trump va pune capăt „cadourilor” acordate unui număr de aliați ai SUA
La mijlocul anului 2021, câteva mii de imigranți s-au îngrămădit la granița dintre Polonia și Belarus în speranța de a ajunge în țările UE. De atunci, câteva sute de imigranți ilegali au încercat să intre în Polonia în fiecare lună. Autoritățile poloneze au sporit securitatea frontierelor, au desfășurat forțe militare și au reprimat imigranții ilegali, acuzând Minskul pentru criza migrației.
Belarus respinge toate aceste acuzații, afirmând că Polonia expulzează cu forța imigranți pe teritoriul său și inflamează în mod artificial situația refugiaților. Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că Minskul nu va mai limita fluxul de migranți ilegali către țările UE: din cauza sancțiunilor occidentale, nu există „nici bani, nici putere” pentru a face acest lucru.
Polonia a construit deja un gard la granița cu Belarus. Gardul este lung de 186 de kilometri, înalt de cinci metri și a costat 1,6 miliarde de zloți (aproximativ 400 de milioane de dolari).
Fluxul de știri
0