Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalista Natalia Morari va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova

© Photo : Facebook / Natalia MorariNatalia Morari
Natalia Morari - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2024
Natalia Morari. Foto de arhivă
Abonare
În prezent, nouă candidați și-au anunțat oficial intenția de a candida la funcția de președinte.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Jurnalista, prezentatoarea TV și figura publică Natalia Morari a anunțat oficial că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova.
„Am decis să candidez la funcția de președinte în calitate de candidat independent. Am luat o decizie foarte dificilă pentru mine, dar vreau ca fiul meu și toți copiii mei să aibă un viitor mai bun aici, acasă. Moldova are nevoie de o schimbare radicală. Nu ne mai putem permite să așteptăm, eu sunt aici să lupt pentru Moldova noastră, pentru viitorul nostru, timpul vorbelor goale a trecut”, a declarat Morari în cadrul conferinței de presă.
Natalia Morari este originară din orașul Cotovsk (astăzi Hîncești), jurnalistă și prezentatoare TV. În 2007, ea a absolvit Facultatea de Sociologie a Universității de Stat din Moscova.
Ea și-a câștigat notorietatea ca corespondent și observator politic pentru revista Novoe Vremea. Înainte de aceasta, din septembrie 2005 până în august 2006, a lucrat la Fundația „ Rusia deschisă ” în calitate de coordonator al proiectului Școala de politici publice.
Tinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2024
Politică
Strategia de apărare națională a Moldovei aprobată de Guvern: ce conține documentul
În 2008-2009, a condus Fundația Think Moldova. Ea a participat la organizarea protestelor din 6 aprilie 2009 după alegerile parlamentare din Moldova, care s-au transformat în revolte în masă la Chișinău pe 7 aprilie.
În septembrie 2021, jurnalista a demisionat din consiliul de administrație al postului de televiziune moldovean TV8, argumentând că a fost supusă unor presiuni din partea Serviciului de Informații și Securitate. Totodată, ea a relatat că tatăl copilului său este scandalosul om de afaceri Veaceslav Platon, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru spălare de bani în 2017, eliberat în iunie 2020 și emigrat în Marea Britanie.
În prezent, și-au anunțat oficial participarea în cursa pentru fotoliul de președinte actualul președinte Maia Sandu, fostul procuror general Alexandru Stoianoglo, omul de afaceri și personalitatea publică Renato Usatîi, liderul Partidului Liberal Democrat Vladimir Filat, liderul Partidului Dezvoltarea și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, politicianul Andrei Năstase, liderul Platformei Moldova, Irina Vlah și diplomatul Tudor Ulianovschi.
Alegerile prezidențiale vor avea loc în Moldova pe 20 octombrie 2024.
Fluxul de știri
0