Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Jos PAS!”: Tinerii din blocul „Victoria” au organizat un protest în fața Parlamentului

© Sputnik / OsmatescoПротест блока "Победа" перед зданием парламента Молдовы
Протест блока Победа перед зданием парламента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2024
Abonare
Un alt protest al opoziției antiguvernamentale a avut loc în fața Forumului Legislativ.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Activiștii de tineret ai blocului de opoziție „Victoria” au organizat un miting de protest în fața clădirii Parlamentului, cerând demisia guvernului și a președintelui, precum și dizolvarea forului legislativ.
Deputații opoziției care fac parte din blocul parlamentar Victoria au agățat, în semn de susținere, la ferestrele birourilor lor, bannere cu sloganele „ Gândaci!” și „Dictatura!”.
„Ne-am adunat în fața parlamentului pentru a cere actualei guvernări, inclusiv Maiei Sandu, să pună capăt dictaturii și uzurpării puterii. Opoziției nu i se permite să intre în parlament și, la urma urmei, ei trebuie să își îndeplinească îndatoririle, sunt vocea poporului. Noi suntem împotriva dictaturii. Cerem ca Maia Sandu să demisioneze în toamnă”, a declarat activistul blocului "Victorie", Iurie Vitneanski.
Anterior, membrii aleși de popor ai blocului de opoziție „Victoria” au fost privați de dreptul de a participa la cinci sesiuni plenare ulterioare ale parlamentului moldovean în cadrul unei ședințe din 13 iulie. Decizia, înaintată de președintele legislativului, Igor Grosu, a fost susținută de 57 de deputați din partea partidului de guvernământ Acțiunea și Solidaritatea (PAS).
Parlamentul organizează o sesiune plenară la 18 iulie.
Fluxul de știri
0