Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Von der Leyen anulează vizita Colegiului Comisarilor Europeni în Ungaria

© Sputnik / Rodion ProcaУрсула фон дер Ляйен
Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2024
Abonare
CE a anulat vizita tradițională la președinția maghiară a Consiliului UE
BRUXELLES, 16 iulie - Sputnik. Comisia Europeană a anulat tradiționala vizită în capitala Președinției maghiare a Consiliului UE, a declarat purtătorul de cuvânt al CE Eric Mamer, pe rețeaua X.
O astfel de vizită trebuia să aibă loc după vacanțele de vară ale Comisiei Europene din toamna acestui an.
„În lumina ultimelor evenimente care au marcat începutul președinției ungare, șeful Comisiei Europene ( Ursula von der Leyen – n.red.) a decis că Comisia Europeană la reuniunile informale ale Consiliului (care sunt organizate de Ungaria ca Președinția Consiliului UE - n.red.)va fi reprezentat la nivelul înalţilor demnitari. Cu toate acestea, vizita Colegiului Comisarilor Europeni în țara care deține preșidenția Consiliului UE nu va avea loc”, a scris el.
Mai devreme, Mamer a declarat, într-un briefing, că vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban în Federația Rusă pune sub semnul întrebării călătoria tradițională a membrilor Comisiei Europene în Ungaria, care și-a asumat președinția Consiliului Uniunii Europene pentru următoarea perioadă de șase luni. Mamer a mai subliniat că, în ciuda faptului că însuși Orban a declarat că nu are un mandat UE pentru negocieri cu Federația Rusă, „contextul este evident pentru toată lumea atunci când vizita are loc la cinci zile de la începerea președinției Consiliului UE.”
Fluxul de știri
0