Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban i-a cerut lui Michel să reia relaţiile diplomatice cu Rusia

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2024
Abonare
Bild: Orban i-a cerut lui Michel să reia relațiile diplomatice cu Federația Rusă și negocierile cu China
BERLIN, 16 iulie - Sputnik. Premierul maghiar Viktor Orban i-a transmis un mesaj șefului Consiliului European, Charles Michel, prin care îi cere să reia relațiile diplomatice cu Federația Rusă și să înceapă negocierile cu China pentru o conferință pentru soluționarea conflictului ucrainean, relatează Bild .
„În scrisoarea sa, Orban solicită negocieri cu China pentru o „conferință de pace”, reluarea relațiilor diplomatice cu Rusia și o „ofensivă politică” față de țările din Sud , al căror „respect l-am pierdut din cauza poziției noastre față de războiul în Ucraina”, scrie publicația în posesia căreia a fost găsită scrisoarea.
Mesajul este împărțit în 10 puncte, volumul său este de o pagină și jumătate în format A4. În ea, Orbán își dă evaluarea că „intensitatea conflictului militar va crește radical în viitorul apropiat”.
Mesajul conține „o scurtă evaluare a discuțiilor mele recente cu liderii Ucrainei , Rusiei, Chinei, Turciei și (fostul - ed.) președinte Donald J. Trump , precum și câteva sugestii pentru a fi luate în considerare”, a declarat Orban.
Orban a sosit la Moscova cu o delegație pe 5 iulie și a avut o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin . El a numit vizita la Moscova următoarea etapă a misiunii de pace, care a început cu o călătorie la Kiev pe 2 iulie. Premierul ungar a spus că intenționează să organizeze mai multe întâlniri similare neașteptate în curând. Luni a vizitat Beijing , unde a spus că Ungaria este împotriva confruntării cu China și pentru cooperarea dintre UE și China. După Beijing, premierul ungar a mers la Washington pentru summitul NATO , în marginea căruia s-a întâlnit cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan . Apoi a purtat discuții cu fostul președinte american Donald Trump la reședința sa din Mar-a-Lago din Florida .
După vizita sa în China, Orban a spus că criza din jurul Ucrainei ar trebui să fie rezolvată de părțile în conflict, dar Statele Unite, China și UE au o influență decisivă asupra sfârșitului acesteia.
Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a spus că Orban și-a arătat voința politică de dialog, Moscova consideră acest lucru foarte pozitiv și util. Șeful diplomației europene, Josep Borrell , a declarat că Orban nu reprezintă UE pe arena externă și nu are un mandat european de a vizita Federația Rusă, în ciuda faptului că țara sa a devenit președinte al Consiliului UE timp de șase luni. Orbán a răspuns criticilor lui Borrell spunând că eforturile de a aduce pacea în Ucraina eșuează din cauza „delirului birocraților de la Bruxelles”.
Fluxul de știri
0