Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elveția va prezenta Comunității Europene rezultatele conferinței privind Ucraina

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaGeneva, Elveția
Geneva, Elveția - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2024
Abonare
Elveția va prezenta Comunității Europene rezultatele conferinței privind Ucraina
MOSCOVA, 16 iulie - Sputnik. Președintele elvețian Viola Amherd va informa participanții Comunității Politice Europene (EPC) despre rezultatele conferinței privind Ucraina, a cărei întâlnire va avea loc joi în orașul britanic Woodstock.
Conferința despre Ucraina de la Bürgenstock, Elveția a avut loc în perioada 15-16 iunie. Kremlinul a declarat că căutarea căilor de ieșire din situația din conflictul ucrainean fără participarea Rusiei este absolut ilogică și inutilă.
„La deschiderea întâlnirii (18 iunie), doamna Amherd va prezenta rezultatele conferinței privind pacea în Ucraina... Ea va participa și la un schimb de opinii asupra democrației, în cadrul căruia amenințări hibride și campanii de dezinformare vor să fie discutate”, a spus guvernul elvețian într-un comunicat.
După cum se menționează în declarație, Elveția vede EPC ca un forum la nivel înalt pentru dezvoltarea dialogului politic și a cooperării pe continentul european. Ea susține formatul comunității și participă activ la acesta.
Conceptul de Comunitate Politică Europeană vine de la președintele francez Emmanuel Macron , iar crearea sa a fost anunțată în mai 2022. Comunitatea include cele 27 de state membre UE , țările din Balcanii de Vest, Norvegia , Elveția, Islanda , Liechtenstein , Regatul Unit , Ucraina, Moldova , Georgia , Turcia , Armenia și Azerbaidjan .
Fluxul de știri
0