Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia speră că alegerile din SUA vor avea loc într-o atmosferă calmă

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaAnkara view
Ankara view  - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2024
Abonare
Ministerul turc de Externe: țara speră că alegerile din SUA se vor desfășura într-o atmosferă calmă
ISTANBUL, 15 iulie -Sputnik. Ankara speră că alegerile prezidențiale din Statele Unite se vor desfășura într-o atmosferă calmă, ingerința în democrație prin violență este inacceptabilă, a declarat duminică Ministerul turc de Externe, comentând tentativa de asasinare a fostului președinte american Donald Trump.
Donald Trump a întrerupt o apariție publică în Pennsylvania sâmbătă din cauza împușcăturii. Videoclipul a arătat cum politicianul a fost luat de agenții de securitate, sângerându-i urechea. Trump a spus mai târziu că a fost împușcat în ureche și a pierdut mult sânge. Serviciul Secret al SUA a declarat că a ucis un suspect care a tras mai multe focuri spre scenă. Un spectator a murit în timpul împușcăturii, iar alți doi au fost grav răniți.

„Această tentativă de asasinat este, de asemenea, un atac la voința poporului, amestecul în democrație prin violență, lovituri de stat și alte metode ilegitime este inacceptabilă. Sperăm că alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc într-o atmosferă calmă, a declarat Ministerul turc de Externe .

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat anterior tentativa de asasinat asupra lui Trump și și-a exprimat speranța pentru o anchetă eficientă a incidentului.
Președintele american Joe Biden a spus că se roagă pentru recuperarea lui Trump, dar nu are încă suficiente date pentru a califica incidentul ca fiind o tentativă de asasinat asupra politicianului. Ulterior, FBI a anunțat că a fost efectuată o tentativă de asasinat asupra lui Trump, biroul nu era pregătit să dezvăluie identitatea suspectului sau să-i numească motivele. Potrivit FBI, autoritățile americane nu știau dinainte despre pregătirea crimei.
Presa locală scrie că suspectul este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Pennsylvania, statul în care a avut loc mitingul. Se pare că se ascundea pe acoperișul unei clădiri de producție la aproximativ 100 de metri de scenă - în afara zonei în care avea loc evenimentul.
Fluxul de știri
0