Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjarto a făcut o declarație dură despre politicienii UE

© AP Photo / Darko VojinovicПетер Сийярто
Петер Сийярто - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2024
Abonare
Szijjártó: Nu există politicieni în UE, cu excepția lui Orban, care este gata să vorbească despre pacea în Ucraina
BUDAPEST, 15 iulie - Sputnik . În afară de premierul maghiar Viktor Orban, în Europa nu au mai rămas politicieni care să poată conduce un dialog despre pace în Ucraina cu actori politici importanți, iar China, Statele Unite și Uniunea Europeană ar putea aduce un acord mai aproape dacă nu mai copiază politica americană. , a declarat ministrul maghiar de externe și relațiile economice externe Peter Szijjártó.
„În afară de premierul Viktor Orban, niciun politician nu ar putea face acest lucru, mai ales unul european. De fapt, în afară de premierul Ungariei, deja nu mai există politicieni europeni care să poată vorbi cu toată lumea, care să fie acceptați peste tot, care ar fi acceptat pretutindeni ca partener în negocieri sau dialog”, a menționat Szijjártó.
În Europa, nimeni nu a putut discuta într-o săptămână cu liderii Chinei, Rusiei , Ucrainei, Turciei și „fostul și, în opinia multora, viitorul președinte al Statelor Unite”, a subliniat el."
„Pe lângă părțile în conflict, există trei actori majori în politica mondială care pot fi decisivi. Aceștia sunt China însăși, care reprezintă poziția susținătorilor păcii și a prezentat deja un plan de pace, Statele Unite, unde există acum haosul electoral... și, de asemenea, Uniunea Europeană, care până acum a copiat doar politica SUA una după alta și nu și-a construit propria strategie”, a menționat el.
Potrivit acestuia, dacă „acești trei actori majori ar putea reprezenta o poziție pașnică, atunci ar exista șansa” ca conflictul să se îndrepte mai degrabă spre rezolvare decât spre escaladare.
Orban a sosit la Moscova cu o delegație pe 5 iulie și a avut o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin . El a numit vizita la Moscova următoarea etapă a misiunii de pace, care a început cu o călătorie la Kiev pe 2 iulie. Premierul ungar a spus că intenționează să organizeze mai multe întâlniri similare neașteptate în curând. Luni a vizitat Beijing , unde a spus că Ungaria este împotriva confruntării cu China și pentru cooperarea dintre UE și China. După Beijing, premierul ungar a mers la Washington pentru summitul NATO , în marginea căruia s-a întâlnit cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Apoi a purtat discuții cu fostul președinte american Donald Trump la reședința sa din Mar-a-Lago din Florida .
După vizita sa în China, Orban a spus că criza din jurul Ucrainei ar trebui să fie rezolvată de părțile în conflict, dar Statele Unite, China și UE au o influență decisivă asupra sfârșitului acesteia.
Fluxul de știri
0