Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În viitorul apropiat se preconizează o creștere a numărului de infracțiuni în Moldova

© Photo : Poliția Republicii MoldovaReținerea membrilor unui grup criminal
Reținerea membrilor unui grup criminal - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2024
Reținerea membrilor unui grup criminal. Foto de arhivă
Abonare
Sărăcia și lipsa de speranță vor duce populația țării la încălcări grave ale legii.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Trebuie să ne așteptăm în viitorul apropiat la o creștere a numărului de infracțiuni violente în Moldova, deoarece în ultimii ani societatea trăiește într-un stres constant, iar nivelul de agresivitate al oamenilor a crescut, a declarat pentru agenția Sputnik Moldova directorul companiei sociologice Intellect Group, Ian Lisnevschi.
"Dacă nu vor fi luate măsuri urgente, rata criminalității va crește în Moldova. Dar această creștere a criminalității va fi mult mai cumplită în brutalitatea ei decât în anii '90. Deja o putem vedea, nu trece o săptămână fără vreo crimă violentă. Starea psihologică a societății moldovenești este cea care duce la aceasta", a spus Lisnevschi.
Potrivit acestuia, în ultimii cinci ani, societatea trăiește într-o stare de stres. Un studiu recent a arătat că starea psihologică a societății moldovenești este înspăimântătoare. Mai mult de 50 la sută din populația Moldovei se simte singură și, prin urmare, nu se mai implică în activitățile statului.
"Ei pur și simplu nu au dorința de a munci, deoarece își dau seama de starea lor fără speranță. Aceasta este apatia socio-politică. Peste 60 % dintre respondenți au avut gânduri suicidare în ultimii 5 ani. Nivelul de agresivitate din societate a crescut, de asemenea, semnificativ", susține Lisnevschi.
În același timp, ministrul de Interne, Adrian Efros, consideră că cetățenii nu au motive să se teamă. Potrivit acestuia, toate grupările infracționale au fost chiar lichidate în țară.
Fluxul de știri
0