Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a avut o întrevedere cu comisarul european pentru Vecinătate și Extindere

© Sputnik / Rodion ProcaȘefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella
Șefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2024
Abonare
Șeful statului a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varheli, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, pentru a iniția un proces bilateral de analiză a conformității legislației naționale cu legislația UE (screening), transmite MOLDPRES citînd Serviciul de presă al Administrației Prezidențiale.
Agenda discuțiilor a cuprins subiecte privind progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, securitatea regională și susținerea de către UE a eforturilor de modernizare a țării.
Șeful statului și-a exprimat recunoștința pentru asistența financiară semnificativă oferită de Uniunea Europeană. Totodată, Președintele Maia Sandu a subliniat importanța susținerii Ucrainei, inclusiv pentru asigurarea securității în Republica Moldova și în regiune.
De asemenea, Maia Sandu a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european, subliniind că autoritățile vor finaliza reformele lansate, inclusiv în sectorul justiției.
Fluxul de știri
0