Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS a lichidat practic complet neutralitatea Republicii Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaКонституция РМ
Конституция РМ - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2024
Abonare
Puterea nimicește ce a mai rămas în privința neutralității. Acest lucru se menționează în rezoluția Consiliului Republican al PSRM, adoptată în cadrul ședinței.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Folosind conflictul militar din țara vecină, Ucraina, regimul de la guvernare lichidează tot ce a mai rămas din statutul de neutralitate al țării. În loc să dezvolte economia, să modernizeze sistemul de sănătate și educație și să-i ajute pe cei săraci, autoritățile investesc bani în achiziționarea de sisteme de armament costisitoare. Acest lucru este menționat în declarația PSRM.
Forțele armate ale Moldovei, care trebuie să fie neutre, sunt obligate să participe la exerciții și operațiuni militare sub egida NATO. Extrem de periculoasă pentru statalitatea țării este implicarea Moldovei în conflictul militar din Ucraina. În loc să ceară o încetare a focului și discuții de pace, autoritățile moldovenești incită la continuarea războiului până când una dintre părți va fi învinsă. (...). Condamnăm militarizarea țării și implicarea ei în conflicte străine de noi. Banii care sunt direcționați spre achiziționarea de arme ar trebui să fie direcționați spre agricultură, sănătate, educație și sfera socială", au declarat socialiștii.
De asemenea, ei au subliniat că "măsurile luate împotriva Bisericii Ortodoxe canonice din Moldova sunt exact aceleași cu politica autorităților ucrainene, care poate duce țara la o confruntare religioasă".
"Continuă atacul la adresa conștiinței moldovenești, a identității, a valorilor familiei tradiționale. În Moldova continuă să fie organizate spectacole rușinoase numite "parade ale mândriei", la care participă ambasadori ai țărilor străine. Acțiunile României, a cărei conducere nu-și mai ascunde disprețul pentru statalitatea, istoria și limba moldovenească, sunt alarmante. Premierul român Marcel Ciolacu își permite să facă declarații potrivit cărora moldovenii și limba moldovenească nu există. La astfel de declarații nu a urmat nicio reacție din partea conducerii țării, a ministrului de la externe și a politicienilor care au relații de parteneriat cu Ciolacu și partidul său", se subliniază în rezoluția PSRM.
Potrivit socialiștilor, "toată responsabilitatea pentru un astfel de curs dezastruos revine unei singure persoane - președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu".

"Politica lui Sandu este susținută pe deplin de forțe externe și ambasade ale țărilor străine. Unul dintre instrumentele de influență externă este o armată puternică de ONG-uri, care primește finanțare străină și s-a transformat în jandarmi interni. Alternativa la un astfel de curs distructiv al Maiei Sandu și al PAS este o politică care are în centru suveranitatea, interesul național și o politică externă iubitoare de pace. Aceasta este politica pe care Partidul Socialiștilor din Republica Moldova consideră necesar să o implementeze.

Partidul Socialiștilor își exprimă solidaritatea cu popoarele care se pronunță pentru apărarea interesului național, păstrarea suveranității și independenței țărilor lor în fața dictaturilor oficialilor europeni. Suntem solidari cu poporul și conducerea Georgiei, care apără calea dezvoltării independente a țării și apărarea valorilor sale tradiționale", se mai menționează în declarația forumului de partid al PSRM.

Fluxul de știri
0