Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O tentativă de asasinat a fost comisă asupra lui Donald Trump

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2024
Donald Trump. Foto de arhivă
Abonare
Un atac armat a fost comis în timpul unui discurs al lui Trump în Pennsylvania, în urma căruia a fost rănit la ureche
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Focuri de armă au răsunat la discursul fostului președinte al SUA Donald Trump în Pennsylvania, acesta a întrerupt discursul în fața susținătorilor, politicianul a părăsit scena cu urechea însângerată, incidentul a fost difuzat de posturile locale de televiziune.
Discursul fostului președinte american în fața susținătorilor din orașul Butler a durat doar câteva minute și a fost întrerupt brusc când politicianul a vorbit despre problemele migrației ilegale. Brusc, s-au auzit împușcături, după care Trump, care se afla pe scenă, s-a oprit din vorbit, și-a dus mâna la ureche și s-a așezat în spatele podiumului. El a fost înconjurat de gărzi de corp.
Câteva minute mai târziu, când Trump a reapărut în obiectivele cameramanilor, gărzile îl conduceau pe fostul președinte în afara scenei, cu urechea dreaptă însângerată.
Potrivit purtătorului de cuvânt al candidatului la președinția SUA, Steven Chun, politicianul a fost supus unui examen medical într-unul dintre spitalele din statul Pennsylvania. Ulterior, Trump a declarat că a fost rănit la ureche și a pierdut mult sânge.
Potrivit portalului BNO News, Trump a fost deja externat din centrul medical. El intenționează să participe la viitoarea convenție republicană din Wisconsin.
Serviciul Secret l-a eliminat pe atacator. Incidentul s-a soldat cu moartea unui participant în cadrul mitingului de campanie și rănirea gravă a două persoane.
O pușcă de tip AR a fost recuperată la fața locului, a relatat Associated Press.
Biden a declarat că se roagă pentru însănătoșirea lui Trump, dar nu are încă suficiente date pentru a numi incidentul o tentativă de asasinat asupra politicianului. Președintele american a avut ulterior o conversație telefonică cu predecesorul său.
FBI a preluat conducerea anchetei privind împușcăturile de la mitingul lui Trump. Acesta a identificat deja suspectul, care s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani din Pennsylvania. Agentul special responsabil Kevin Rojack a declarat că împușcăturile de la mitingul lui Trump sunt tratate ca un atentat la viața sa.
Potrivit New York Post, atacatorul care a încercat să îl ucidă pe Trump se numește Thomas Matthew Crooks și are 20 de ani.
Comisia pentru Supraveghere și Responsabilitate a Camerei Reprezentanților din SUA a deschis o anchetă privind tentativa de asasinare a lui Donald Trump, audierile în acest caz fiind programate pentru 22 iulie.
Fluxul de știri
0