Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov va discuta la Consiliul de Securitate al ONU problema listei celor morți la Bucea

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2024
Abonare
Săptămâna viitoare la Consiliul de Securitate al ONU Serghei Lavrov va ridica problema listei morților de la Bucea
CHIȘINĂU, 14 iulie - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va ridica săptămâna viitoare în Consiliul de Securitate al ONU problema listei celor morți la Bucea, ale căror cadavre au fost arătate de jurnaliștii britanici.
Ministerul rus de Externe a anunțat anterior că ministrul Serghei Lavrov va participa la dezbaterile Consiliului de Securitate al ONU privind cooperarea multilaterală și Orientul Mijlociu din 16 și 17 iulie.
"Îmi va fi suficient să aud ce vor spune drept răspuns, cred că pentru a zecea, pentru a zecea oară, la întrebarea adresată dacă este posibil să vedem o listă a acelor persoane ale căror cadavre au fost arătate la Bucea de corespondenții BBC. Este rușinos când un lucru elementar rămâne fără răspuns, la fel cum ar fi să-mi arătați cum decurge ancheta privind atacul terorist de la Nord Streams", i-a spus Lavrov jurnalistului Pavel Zarubin, înregistrarea video fiind publicată pe canalul Telegram al jurnalistului.
Ministerul rus al Apărării a declarat în aprilie 2022 că materialele foto și video publicate de Kiev, care ar atesta crimele militarilor ruși la Bucea, regiunea Kiev, au fost o altă provocare ucraineană. După cum a notat ministerul rus al Apărării, niciun locuitor local nu a suferit acțiuni violente în perioada în care orașul s-a aflat sub controlul Rusiei.
Tot atunci ministerul rus de resort a mai precizat că toate unitățile rusești s-au retras complet din Bucea încă din 30 martie 2022, iar ieșirile din oraș în direcția nord nu au fost blocate, în timp ce periferia sudică, inclusiv zonele rezidențiale, au fost bombardate de trupele ucrainene cu artilerie de calibru mare, tancuri și lansatoare multiple de rachete în permanență.
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia respinge categoric orice acuzații de implicare în cazul morților din Bucea și a cerut liderilor internaționali să nu se grăbească cu acuzații fără discernământ la adresa Rusiei, ci să asculte argumentele Moscovei.
Fluxul de știri
0