Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În doi ani, peste 800 de dosare au fost deschise în Moldova din cauza migrației ucrainene

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaСитуация на польско-украинской границе
Ситуация на польско-украинской границе - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2024
Abonare
Fluxul de bărbați refugiați în republică din țara vecină este în creștere, organele de drept iau măsuri urgente.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Peste 800 de dosare penale au fost deschise în Republica Moldova în doi ani din cauza migrației ilegale a cetățenilor ucraineni, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la un post privat de televiziune.
"Au fost 319 dosare penale documentate din cauza migrației ilegale, noi am întărit punctele de control, dar și coridorul verde pentru a stopa această migrație ilegală. În 2022, au fost 501 cazuri, deci există un trend descendent, facem permanent schimb de informații cu colegii noștri ucraineni", a spus Efros.
Potrivit acestuia, patru angajați ai Poliției de Frontieră care erau implicați în organizarea migrației ilegale au fost reținuți în această perioadă.
Ucraina se află sub lege marțială din 24 februarie 2022, a doua zi Volodimir Zelenski semnând un decret privind mobilizarea generală. Bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani le este interzis să părăsească Ucraina pe perioada legii marțiale. Trimiterea unei citații poate fi efectuată în locuri diferite. Au existat înregistrări video în care acest lucru se face pe stradă, la benzinării și în cafenele. Citația nu trebuie neapărat să fie înmânată de un reprezentant al biroului de înrolare militară - poate fi înmânată și de șefii întreprinderii în care lucrează recrutul, de șefii departamentului de locuințe și utilități, de reprezentanți ai asociațiilor locative și de alți funcționari.
Fluxul de știri
0