Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia se află printre primele zece țări în ceea ce privește veniturile din comerț

© Sputnik / Михаил Кутузов / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры и монеты разных стран/ Euro, dolari, ruble, bancnote
Денежные купюры и монеты разных стран/ Euro, dolari, ruble, bancnote - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2024
Abonare
Banca Mondială: Rusia se numără printre primele zece țări în ceea ce privește excedentul comercial
CHIȘINĂU, 13 iulie - Sputnik. Rusia la sfârșitul anului 2023 a intrat în top zece țări în termeni de excedent comercial, China are cel mai mare excedent comercial, iar cel mai mare deficit comercial este în Statele Unite, potrivit analizei RIA Novosti a datelor Băncii Mondiale.
Țările au exportat anul trecut bunuri în valoare de 23,3 trilioane de dolari și au importat 22,9 trilioane de dolari, rezultând un excedent comercial de 365 miliarde de dolari.
China a reușit să facă cei mai mulți bani din comerț, cu un excedent comercial de 594 de miliarde de dolari. Urmează Germania, al cărei excedent comercial a fost de 245,3 miliarde de dolari, și Irlanda, cu un câștig comercial net de 178 de miliarde de dolari. Singapore (155 de miliarde de dolari) și Elveția (131 de miliarde de dolari) sunt, de asemenea, în top cinci. Pe locul al șaselea se află Arabia Saudită (127 de miliarde de dolari).
Rusia a fost pe locul șapte în ceea ce privește excedentul comercial anul trecut, cu venituri comerciale de 121 de miliarde de dolari. Țările de Jos (97 de miliarde), Australia (83 de miliarde) și Brazilia (81 de miliarde) sunt, de asemenea, în top zece. Între timp, au existat un total de 43 de țări cu un excedent comercial de 2,5 trilioane de dolari.
În același timp, numărul țărilor care înregistrează deficite comerciale a ajuns anul trecut la 72, cu un deficit cumulat de 2,3 trilioane de dolari. Liderul absolut a fost Statele Unite, care au importat din alte țări cu 1 100 de miliarde de dolari mai multe bunuri decât au vândut acestora.
Cel mai apropiat "concurent" al Statelor Unite la acest indicator a fost anul trecut India, cu un deficit comercial de peste patru ori mai mic - "doar" 245 de miliarde de dolari. Top trei este închis de Marea Britanie, care a intrat pe un minus de 232 de miliarde de dolari. De asemenea, Franța (88 de miliarde) și Turcia (87 de miliarde) se află în top cinci.
Fluxul de știri
0