Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan: Occidentul nu a atins rezultatul dorit în Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2024
Abonare
Erdogan: Occidentul nu și-a atins obiectivele dorite în Ucraina, în ciuda sprijinului
ANKARA, 13 iulie – Sputnik. Occidentul nu a obținut încă rezultatul așteptat în Ucraina, în ciuda tuturor sprijinului posibil, spune președintele turc Recep Tayyip Erdogan.
„Lumea se schimbă rapid în aceste schimbări rapide, rolul puterilor este deosebit de mare..., de exemplu, Rusia este solidară cu China. Această situație îngrijorează grav Occidentul, atât monetar, inclusiv armele și munițiile, în ciuda întregului sprijin, nu au obținut în prezent rezultatul pe care îl așteptau în Ucraina ”, a declarat liderul turc reporterilor aflaţi în avion la întoarcerea de la Washington.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea și implică direct țările NATO în conflict. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului în Marea Britanie , Germania , Italia și alte țări. Kremlinul a declarat că aprovizionarea Ucrainei cu arme din Occident nu este favorabilă negocierilor.
Fluxul de știri
0