Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Peskov: NATO în Ucraina este o amenințare inacceptabilă la adresa securității Rusiei

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaВсемирный фестиваль молодежи в Сочи
Всемирный фестиваль молодежи в Сочи - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2024
Abonare
Kremlinul a comentat rezultatele recentului summit NATO din Statele Unite.
CHIȘINĂU, 12 iulie - Sputnik. Extinderea NATO pe teritoriul Ucrainei este o amenințare inacceptabilă la adresa securității Rusiei, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov în timpul unei conversații cu jurnaliştii, răspunzând unei solicitări de a comenta summitul NATO recent încheiat de la Washington, relatează RIA Novosti .
„De la bun început, am spus că extinderea NATO pe teritoriul Ucrainei este o amenințare inacceptabilă pentru noi, pentru existența noastră, pentru securitatea noastră. Acum vedem că NATO adoptă un document care spune că Ucraina va adera cu siguranță la NATO”, spuse Peskov.
El a remarcat că infrastructura militară a NATO se îndreaptă constant spre granițele Rusiei, în timp ce scopul NATO este de a suprima Rusia.
„Este evident că alianța își urmărește unul dintre obiectivele sale principale - suprimarea Rusiei, impunerea unei înfrângeri strategice asupra Rusiei. Acest lucru ne obligă să analizăm foarte profund deciziile luate, discuțiile care au avut loc și să analizăm foarte atent. textul declarației care a fost adoptată este o amenințare foarte gravă la adresa securității noastre naționale”, a declarat Peskov.
Secretarul de presă al președintelui Rusiei a subliniat că „NATO este de facto pe deplin implicată în conflictul din jurul Ucrainei”, așa că „a sosit timpul să numesc toate procesele pe numele lor propriu”.
Pașii NATO la summit vor necesita decizii din partea Rusiei pentru a limita alianța, a spus Peskov.
„Acest lucru ne obligă să analizăm foarte profund deciziile luate în discuție, să analizăm foarte atent textul declarației care a fost adoptată. Aceasta este o amenințare foarte gravă la adresa securității naționale a țării noastre. Toate acestea ne vor impune să luăm măsuri de răspuns coordonate, eficiente pentru a limita NATO, pentru a contracara NATO ", - a spus el.
NATO și-a confirmat încă o dată esența - este o alianță creată pentru a menține confruntarea, a spus Peskov.
„Alianța Nord-Atlantică și-a confirmat încă o dată foarte clar esența Aceasta este o alianță creată într-o epocă a confruntării și cu scopul de a menține confruntarea. Alianța își îndeplinește funcțiile”, a spus secretarul de presă al președintelui rus.
El a mai menționat că oponenții Rusiei din Europa și Statele Unite nu sunt susținători ai păcii și dialogului asupra Ucrainei, iar declarația adoptată la summitul NATO demonstrează acest lucru.
Anterior, textul declarației comune a participanților la summitul NATO de la Washington a fost făcut public. Conține o clauză despre „viitorul Ucrainei în alianță” și își declară statutul politic mai integrat.
Fluxul de știri
0