Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a discutat cu Ministrul Apărării al Moldovei despre modernizarea armatei

© Sputnik / Rodion ProcaȘefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella
Șefa statului, Maia Sandu, l-a găzduit la Chișinău pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2024
Abonare
Maia Sandu a discutat cu Ministrul Apărării al Moldovei despre necesitatea modernizării armatei
CHIȘINĂU, 12 iulie –Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu ministrul Apărării Anatoli Nosatâi despre necesitatea creării unei armate moderne, bine echipate în țară.

„Într-o discuție cu ministrul Nosatâi, am subliniat importanța eforturilor noastre de a menține pacea în țară și de a crește sustenabilitatea instituțiilor... Antreprenorii, investitorii, dar mai presus de toate, toți cetățenii noștri trebuie să se simtă în siguranță în Moldova , suntem obligați să construim o armată națională modernă, bine echipată, cu care cetățenii să fie mândri”, a scris Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit acesteia, Moldova, ca stat neutru, ar trebui să poată proteja pacea și securitatea acasă.
„Apreciez eforturile Armatei Naționale de a-și consolida capacitățile de apărare și contribuția la pacea și securitatea regională. Soldații noștri dau dovadă de profesionalism și niveluri înalte de pregătire, fiind recunoscuți în operațiunile de menținere a păcii la care participă. Sunt ambasadorii noștri în lume, demonstrând angajamentul țării noastre pentru pacea regională și globală”, a adăugat Sandu.
Conform Constituției Republicii Moldova, republica are un statut neutru, dar din 1994 țara cooperează cu NATO în cadrul unui plan individual de parteneriat. În plus, odată cu venirea la putere a partidului Acțiune și Solidaritate, al cărui lider informal este președintele Maia Sandu, au început să se desfășoare frecvent exerciții în țară cu participarea cadrelor militare din SUA , Marea Britanie , Germania și România . Reprezentanții Ministerului Apărării al Republicii Moldova au mai declarat că doresc să consolideze capacitatea de apărare a țării și să dobândească armamentul necesar în acest sens. În special, ministrul Apărării Anatoli Nosatâi a vorbit despre necesitatea creării unui sistem de apărare aeriană. Însuși Sandu, într-un interviu acordat publicațiilor locale, subliniază că republica trebuie să continue discuția despre apropierea de NATO, deoarece se presupune că aceasta contribuie la întărirea capacității de apărare a țării.
Fluxul de știri
0