Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Efros: În Moldova au fost deschise peste 800 de dosare din cauza migrației ucrainenilor

© Sputnik / OsmatescoДан Перчун, Андрей Спыну и Адриан Ефрос на церемонии присяги в качестве министров
Дан Перчун, Андрей Спыну и Адриан Ефрос на церемонии присяги в качестве министров - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2024
Abonare
În Republica Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost deschise peste 800 de dosare din cauza migrației ilegale a cetățenilor ucraineni
CHIŞINĂU, 12 iulie -Sputnik. În Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost deschise peste 800 de dosare penale din cauza migrației ilegale a cetățenilor ucraineni, a declarat ministrul de interne Adrian Efros la TV8 .
„S-au documentat 319 dosare penale din cauza migrației ilegale, am consolidat punctele de control, precum și coridorul verde pentru a opri această migrație ilegală. În 2022 au fost 501 cazuri, deci este o tendință de scădere, schimbăm constant informații cu colegii ucraineni. ,” - a spus Efros.
Potrivit acestuia, în acest timp au fost reținuți patru polițiști de frontieră care au fost implicați în procesul de organizare a migrației ilegale.
Un regim de lege marțială a fost introdus în Ucraina din 24 februarie 2022, a doua zi, Vladimir Zelenski a semnat un decret de mobilizare generală. Plecarea din Ucraina a bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani în perioada legii marțiale este interzisă. Somația poate fi transmisă în diferite locuri. Au apărut videoclipuri despre cum se face acest lucru pe străzi, la benzinării și în cafenele. Nu trebuie neapărat să fie prezentat de un reprezentant al biroului militar de înregistrare și înrolare - acest lucru poate fi făcut și de șefii întreprinderii în care lucrează conscrisul, șefii biroului de locuințe, reprezentanții comitetului casei și alți funcționari. .
Fluxul de știri
0