Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjarto: Ungaria nu consideră Rusia o amenințare la adresa NATO sau a Uniunii Europene

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2024
Abonare
Szijjarto: Rusia nu va risca o ciocnire directă cu Occidentul
CHIȘINĂU, 11 iulie – Sputnik. Ungaria nu consideră Rusia o amenințare pentru NATO sau Uniunea Europeană, deoarece rușii nu vor risca un conflict direct cu Occidentul, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto pentru Reuters.
Szijjártó a declarat agenției în marginea summitului NATO de la Washington că Ungaria nu consideră Rusia o amenințare pentru membrii alianței sau ai Uniunii Europene, declarând că liderii ruși sunt „raționali” și nu vor risca un conflict direct cu Occidentul.
Anterior, premierul ungar Viktor Orban a spus că nu consideră probabil ca Rusia să atace o țară NATO și consideră că discuția despre „amenințarea rusă” este o manevră de pregătire pentru război din partea Occidentului.
El a menționat că declarațiile politicienilor occidentali și ale presei indică faptul că Europa se pregătește să declanșeze un război cu Rusia. Potrivit acestuia, grupurile de lucru NATO de la Bruxelles încearcă să determine modul în care alianța poate lua parte la conflictul din Ucraina .
Fluxul de știri
0