Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: NATO se îndepărtează de obiectivele sale inițiale

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2024
Abonare
Orban: NATO se îndepărtează de obiectivele sale inițiale și devine mai militară
BUDAPEST, 11 iulie - Sputnik. NATO se îndepărtează de obiectivele sale inițiale și devine o organizație din ce în ce mai militară, rolul alianței în conflictul din Ucraina este în creștere, ceea ce este periculos și iresponsabil, deoarece nu se știe unde poate duce acest lucru, a spus premierul ungar Viktor Orban.
„NATO a fost creată în urmă cu 75 de ani pentru a proteja securitatea membrilor săi, însă acum NATO se îndepărtează de obiectivele sale inițiale și devine din ce în ce mai mult o organizație militară”, a spus Orban într-un mesaj video publicat pe o rețea de socializare înainte de începerea summitului alianței de la Washington.
Potrivit premierului ungar, unul dintre semnele acestui proces este că alianța „își asumă un rol din ce în ce mai activ” în conflictul din Ucraina.
„În opinia noastră, acest lucru este periculos și chiar iresponsabil, pentru că nimeni nu vede cum se va termina și unde va duce”, a conchis Orban.
Fluxul de știri
0