Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Lumea este în revoltă”. Franța a făcut o prognoză sumbră pentru NATO

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2024
Abonare
Filippo: S-ar putea să nu fie un alt summit NATO
CHIȘINĂU, 11 iulie – Sputnik. Lucrurile sunt probabil destul de proaste pentru Alianța Nord-Atlantică, iar actualul summit ar putea fi ultimul, a sugerat liderul partidului Patrioților Francezi, Florian Philippot, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X.
„Și dacă, în spatele manifestărilor externe, lucrurile merg mult mai rău pentru NATO decât a fost anunțat, are loc summit-ul în onoarea celei de-a 75-a aniversări, dar nu este deloc sigur acest lucru? " a spul el.
Potrivit politicianului, oamenii vor pace. În același timp, șansele lui Donald Trump de a câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie sunt în creștere, iar planul său este clar anti-NATO, explică Filippo.
"Restul lumii se revoltă! Forumul de Cooperare din Shanghai a anunțat că împinge prezența militară americană din regiune!" - a rezumat politicianul.
Cel de-al 75-lea summit aniversar al Alianței Nord-Atlantice are loc la Washington de marți până joi. După cum au menționat Bloomberg și Financial Times, evenimentul va fi umbrit de haosul intern pe fondul faptului că cei mai mari membri ai alianței se află într-o stare deplorabilă.
Fluxul de știri
0