Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

George Clooney îi cere lui Biden să renunțe la cursă

© AP Photo / Chris Pizzello/InvisionАктер Джордж Клуни на Премии Американского института киноискусства за прижизненные достижения в Лос-Анджелесе
Актер Джордж Клуни на Премии Американского института киноискусства за прижизненные достижения в Лос-Анджелесе  - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2024
Abonare
Clooney i-a cerut lui Biden să renunțe la lupta pentru prezidențiale din cauza vârstei sale
NEW YORK, 11iulie - Sputnik. Actorul George Clooney, după prestația nereușită a președintelui american Joe Biden la dezbatere, l-a chemat să renunțe la lupta pentru prezidențiale în numele salvării democrației, a scris acesta într- o rubrică pentru New York Times.
Presa americană este de acord că Biden a avut rezultate slabe la prima dezbatere cu republicanul Donald Trump , care a avut loc în noaptea de 28 iunie la Atlanta. Actualul președinte american s-a bâlbâit și a făcut o pauză, nu și-a formulat întotdeauna clar gândurile, iar după eveniment, camera de televiziune a surprins momentul în care soția lui Biden, Jill, l-a ajutat să coboare scările.
"Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreședinte și ca președinte. Îl consider un prieten și cred în el. Cred în caracterul lui. Cred în principiile sale morale. În ultimii patru ani, el a câștigat multe bătălii pe care a trebuit să le facă față, dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului”, scrie Clooney.
Actorul notează că cu un astfel de președinte nu se poate câștiga alegerile viitoare și nici nu se va obține o majoritate în ambele camere ale Congresului: „aceasta nu este doar părerea mea, aceasta este părerea fiecărui senator, congresman și guvernator cu care am vorbit în privat."
Clooney le-a cerut, de asemenea, liderilor democrați din SUA, cum ar fi liderul democrat al Senatului , Chuck Schumer , liderul minorității în Camere, Hakeem Jeffries și fostul președinte Nancy Pelosi, să-i ceară lui Biden să renunțe la candidatura sa de realegere.
"Joe Biden este un erou; a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024", a adăugat actorul.
Omul de afaceri american Elon Musk , comentând materialul de pe rețeaua sa de socializare X, a pus la îndoială paternitatea lui Clooney. Textul, potrivit antreprenorului, a fost scris de cineva care lucrează pentru Comitetul Național Democrat.
Fluxul de știri
0